Everton i United remizirali, šokantan poraz Tottenhama od Wolvesa kući

Everton i Manchester United podjelili su bodove u 28. kolu engleske Premier lige, gdje je rezultat bio1:1.

Everton je sjajno otvorio meč i poveo već u trećoj minuti. Dominic Calvert-Lewin je pogodio za 1:0. Lewin je umalo došao i do drugog gola samo dvije minute kasnije ali njegov šut zaustavlja golman Uniteda De Gea.

Dvije minute poslije velika prilika za goste, ali Nemanja Matić pogađa prečku gola Evertona, šutom sa ruba šesnaesterca.

Potom je uslijedio period mirnije igre sve do 31. minute kada je United izjednačio rezultat. Nemanja Matić je asistent, a egzekutor je novajlija Bruno Fernandes koji pogađa za 1:1. Dosta nervoze viđeno je do kraja prvog dijela, te je sudija Kavanahg podijelio čak četiri žuta kartona.

U drugom poluvremenu ista slika i jedna i druga ekipa su imale svoje šanse ali ih nisu iskoristili. U 57. minuti Sigurdsson pogađa stativu gola gostiju, da bi odbijenu loptu Richarlison poslao pored gola.

Everton postiže pogodak u 93. minuti, ali je pogodak Lewina poništen zbog ofsajda. Ostalo je 1:1, a ono što je zanimljivo je to da je trener domaćih Carlo Ancelotti dobio crveni karton, jer je napao sudije nakon meča.

U drugoj današnjoj utakmici Tottenham je doživio šokantan poraz na domaćem terenu od Wolvesa, i ovom je pobjedom ekipa Wolvesa prestigla Tottenham na tabeli.

Tottenham je sjajno otvorio meč i u 13. minuti Bergwijn je pogodio za 1:0. Gosti izjednačuju u 27. minuti preko Dohertya. Ipak, Tottenham na poluvrijeme ide sa vodstvom jer je u 45. minuti pogodio Aurier.

U drugom poluvremenu dva gola je zabio Wolves za veliki preokret u Londonu. Prvo je pogodio Diogo Jota za 2:2 u 57. minuti, da bi za pobjedu pogodio Jimenez u 73. minuti susreta. Ekipa Josea Mourinha do kraja je pokušala stići do poravnanja, ali su njihovi pokušaji bili jalovi i ostalo je 2:3.

Rezultati by SofaScore