Hrvatski NBA centar: Bio sam prikovan za krevet, ponovo sam učio hodati

Hrvatski košarkaš Cleveland Cavaliersa Ante Žižić vratio se na teren nakon duže pauze zbog povrede.

Žižić je na jednoj utakmici dobio nezgodan udarac u glavu koji mu je poremetio ravnotežu i zadao ozbiljne probleme. Morao je, naime, ponovno učiti hodati.

Da, dogodila mi se ta nezgodna ozljeda za koju nikad prije nisam čuo. Naprosto, bio sam u krivo vrijeme na krivom mjestu. Dobio sam taj udarac, javili su se ti simptomi, nisam mogao ni hodati, izgubio sam ravnotežu. Jednostavno, bio sam prikovan za krevet tri, četiri sedmice i doslovno sam morao ponovno učiti hodati. Hvala Bogu, to je sad iza mene i to je prošlost“, rekao je Žižić u razgovoru za HRT.

Žižić je u karijeri igrao i s LeBronom Jamesom.

To je jedan veliki profesionalac. Jednostavno, kad si s njim, možeš dosta naučiti. Dovoljno ga je gledati. Sjajna je osoba i izvan parketa. Saigrače gleda kao svoju braću. Ovo što se piše da je ovakav ili onakav, ja taj osjećaj nikad nisam imao”.

S njim sam ostao pozitivno šokiran koliko je dobar čovjek – i on i Wade. Nisam očekivao, kad čujem priče o tim zvijezdama kako se ponašaju i sve to. On nije ostavio takav dojam na mene, njegove kritike bile su upućene samo kako bih bio bolji“, govori Žižić pa dodaje da će se odazvati pozivu u reprezentaciju.

Sigurno da hoću. Nema razloga da ne. Živ sam, zdrav sam, ne vidim razloga zašto bih otkazao reprezentaciji“.