Ilustracija sarajevskog umjetnika u znak podrške Zagrebu probudila mnoge simpatije

Jutros je glavni grad Hrvatske nažalost pogođen velikim potresima koji su građane izvukli na ulice i dodatno uznemirili tokom već stresnog stanja u kojem se svi nalaze radi globalne pandemije.

Tokom cijelog dana može se svjedočiti lijepim i toplim akcijama Zagrepčana koji se unatoč velikoj materijalnoj šteti, opasnostima od novih podrhtavanja i globalnoj pandemiji, nesebično trude u skladu s preporukama civilne zaštite pomoći najugroženijim skupinama.

Riječi podrške stižu iz cijele regije, a u trenucima kada nitko od nas ne zna kako će se kompletan scenarij odviti, nada i solidarnost su od velike važnosti.

Zbog toga je ilustracija koju potpisuje Midhat Kapetanović, a koja prikazuje kako Vučko drži Zagija, dva prepoznatljiva simbola za Sarajevo i Zagreb, te mu pomaže prijeći preko urušenih zidina odmah ukrala simpatije na društvenim mrežama, kao i u brojnim regionalnim medijima.

To je definitivno gesta za svaku pohvalu uz koju je Sarajevo dalo podršku Zagrebu, istovremeno dokazujući da male geste probude najjače emocije i da su solidarnost i empatija ključne.