Istaknuti bosanskohercegovački umjetnik i akademski slikar Džeko Hodžić nizom izložbi slavi 70. rođendan

Istaknuti bosanskohercegovački umjetnik i akademski slikar Džeko Hodžić u povodu svog 70. rođendana ove godine organizuje niz samostalnih izložbi pod zajedničkim nazivom “Apokalipsa”.

Džeko Hodžić, rođen je 1950. godine u Godijevu kod Bijelog Polja, nakon izložbe u okviru Festivala “Sarajevska zima” , koja će u galeriji Collegium artisticum u Sarajevu biti otvorena 5. marta, svoj veliki ciklus radova predstavit će u Podgorici u mjesecu maju, te Tuzli i Bihaću u oktobru i novembru.

Publika će imati priliku na jednom mjestu vidjeti tri grandiozna triptiha, od kojih su dva, “Apokalipsa I” i “Apokalipsa II” , proteklih godina bila prezentovana javnosti, prvi u Historijskom muzeju 2016. godine a drugi u Vijećnici 2017. Triptih “Apokalipsa III” , kao i niz radova manjeg, galerijskog formata, među kojima i same po sebi izuzetno interesantne i intrigantne popratne skice i studije za ciklus “Apokalipsa”, po prvi put će biti predstavljeni javnosti, piše Faktor.

Svečano otvaranje izložbe u Sarajevu bit će održano u četvrtak, 5. marta sa početkom u 19. 30 sati, a izložba će za posjetioce biti otvorena do 25. marta.