Klopp o koronavirusu: Ne znam zašto mene pitate kada ja nemam pojma o tome

Njemački trener Jurgen Klopp rekao je da nema pojma o koronavirusu te da nije kompetentan da komentariše bolest koja se posljednjih mjesec dana širi svijetom.

Novinar je Kloppa pitao kakvo je njegovo mišljenje o ovoj bolesti, odnosno o onome što je virus prouzrokovao, kao što su odgađanje sportskih događaja.

Klopp je rekao da ne razumije takvo pitanje te da on kao nogometni trener nema znanje da govori o koronavirusu.

“Ne sviđa mi se to što je za tako ozbiljnu stvar važno mišljenje nogometnog trenera. Ne mogu razumijeti to jer o takvim stvarima trebaju govoriti stručnjaci, a ne neko poput mene ko pojma nema. Nogometni treneri se ne bi trebali miješati u te stvari, ja ne razumijem politiku i koronuvirus, zašto mene pitate? Ja nosim bejzbol kačket i loše se brijem”, rekao je Klopp i nasmijao sve prisutne posljednjom konstatacijom.

Liverpool je trenutno prvi na tabeli engleskog Premiershipa sa 22 boda više od Manchester Cityja i utakmicom više, a u osmini finala Lige prvaka izgubili su prvi meč protiv Atletico Madrida u gostima minimalnim rezultatom 1:0 pa će na svom Anfieldu pokušati osigurati plasman među osam najboljih.