Online detox: Šta raditi kada se želiti odvojiti od online svijeta?

Iako je konstantna povezanost sa internetom postalo imperativom današnje svakodnevice, postoji neko zadovoljstvo i posebna razina odmora i mira, kada odlučimo isključiti mobitel i neko vrijeme budemo offline.

Osim što će to spriječiti ometanja i neprestane notifikacije koje nas tjeraju da provjeravamo mobitel čim ga spustimo na stol, osjećati ćete se mirnije, sretnije i opuštenije.

Kako možete iskoristiti kvalitetno svoje slobodno vrijeme bez stalnog pogledavanja na vaš mobitel, reagiranja na svaki zvuk i beskrajnog listanja društvenih mreža koje bespotrebno kradu naše vrijeme, otkrijte kroz 5 prijedloga koje izdvajamo u nastavku.

ČITANJE ČASOPISA I KNJIGA

Ako ste jedna od onih osoba koja si stalno govori da želi više čitati, pokušajte svoje vrijeme koje biste proveli na društvenim mrežama zamijenti za čitanje članaka u magazinima ili knjiga koje ste oduvijek htjeli pročitati. Na taj način ćete dizajnirati novu odličnu naviku i odmaknuti sebe od konstantnog pregledavanja maila, društvenih mreža i aplikacija za dopisivanje te uživati u kvalitetnom solo vremenu.

MINI PREUREĐENJE DOMA

Ako ste htjeli napraviti maleni make-over stalaža u kupaonici ili polica u uredu ili pak vitrine u vašem dnevnom boravku, sada je idealno vrijeme za to. Svoje slobodno poslijepodne rezervirajte za malenu reorganizaciju stvari u domu i nakon toga se počastite šalicom omiljenog toplog napitka te uživajte u pogledu na novi preuređeni kutak vašeg doma.

DIY PROJEKTI

Osim što ćete se opustiti, skrenuti svoje misli sa stvari koje vas brinu i uživati, DIY projekti pokrenuti će pravu lavinu dobrih osjećaja, kao što su sreća i zadovoljstvo. A i vaša ljubav prema kreativnim poslovima će izaći na vidjelo i osjećati ćete se istinski ispunjeno kada završite svoj maleni DIY projekt.

VRTLARENJE

Dodavanje jedne biljke u vaš stan ili pak uređenje cijelog vrta oko vaše kuće, idealna je aktivnost koja će vas odmoriti i opustiti, dopustiti vam da svoju energiju investirate u nešto pozitivno i osjećate se korisno. A kad ima toliko benefita, zašto se ne biste već danas okušali u vrtlarenju?

VJEŽBANJE

Slobodno poslijepodne koje birate provesti offline možete rezervirati i za vježbanje. Bilo da je riječ o istezanju ili cijelom workout programu, ovo je također odličan način da izbacite iz sebe negativnu energiju i osjećate se pobjednički i zadovoljno.

bonjour.ba