Općina Stari Grad animira osnovce da slikaju i pišu pjesmice, spremne i nagrade za radove na temu “Ostani kod kuće”

Kako bi pomogli učenicima koji ne smiju napuštati svoje domove da im ovaj teški period izolacije i borbe sa koronavirusom što lakše prođe, Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić odobrio je novčana sredstva koja će biti dodijeljena na nagradnom konkursu koji je pokrenula Općina Stari Grad za učenike od I do IX razreda.

Učenici se pozivaju da slikaju likovne radove i pišu pjesmice na temu #ostanikodkuće i dostavljaju ih svojim školama. Od njih se očekuje da svoje emocije i sve ono što oni doživljavaju usljed stanja u cijeloj zemlji i širenja virusa COVID 19: strahove, nedoumice, zabrinutost ili bezbrižnost, usamljenost i nedostajanje prijatelja, brige, radosti prenesu na papir kroz slike i pjesmice.

Slikati mogu svi učenici osnovnih škola iz Starog Grada od I do IX razreda, dok u pisanju pjesmica mogu učestvovati učenici od V do IX razreda. Pjesmice trebaju imati do tri strofe.

Svoje radove učenici trebaju poslati školama koje pohađaju, elektronskim putem, a škole su u obavezi da izaberu po tri likovna rada i tri najbolje pjesmice i dostave ih nadležnoj općinskoj Službi za obrazovanje, kulturu i sport koja će provesti konkurs.

Od pristiglih radova, nadležna komisija će izabrati najboljih 12 radova (šest likovnih i šest literarnih) za koje će se glasati putem općinske FB stranice. Učenici čiji radovi budu imali najviše lajkova osvojit će novčane nagrade od 50 KM. Ovaj konkurs otvoren je do 15.aprila.