Otkazan let iz Rima kojim su u Sarajevo trebali doputovati bh. građani iz Italije

Let iz Rima aviokomanije FlyBosnia koji je večeras trebao sletjeti u Sarajevo sa bh. građanima među kojima su i 22 košarkaša otkazan je, potvrđeno je iz Granične policije BiH.

Aviokompanija FlyBosnia danas je trebala vratiti državljane BiH koji su ostali u Italiji, a zbog čega je prekjučer donesena i odluka Vijeća ministara o povratku naših građana.

Međutim, do toga danas neće doći, potvrdio je za Klix.ba savjetnik direktor GP-a BiH Svevlad Hoffman.

Iz Ministarstva vanjskih poslova su nas obavijestili da je let otkazan zbog nepotpune dokumentacije“, rekao  je Hoffman.

Kako saznaju mediji  uslov za organizaciju leta bio je maksimalna zaštita svih putnika i kabinskog osoblja u avionu zbog koronavirusa.

Podsjetimo se, 30. marta u 06:00 zatvaraju svi aerodromi u BiH za promet putnika. To je odluka Vijeća ministara BiH, a prema njoj aerodromi će biti otvoreni samo za transport roba i humanitarne pomoći.

Također je već od ranije zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa. Izuzetak je napravljen samo u slučaju vrlo rijetkih kategorija, kao što su EUFOR, NATO, medicinski kadar ili osobe koje su povezane s humanitarnom pomoći ili druge osobe koje imaju posebnu dozvolu države BiH.