Otvoreni trg i garaža prekoputa Vijećnice, goste zabavljala kraljica sevdaha Hanka Paldum

Povodom proslave Dana nezavisnosti BiH te uspješnog završetka četiri kapitalna projekta, a među njima i izgradnje podzemne javne garaže i trga, Općina Stari Grad Sarajevo danas je upriličila svečani program.

Simbolično, najveći projekti koji su realizovani u općini Stari Grad predstavljeni su na jedan od najznačajnijih datuma u historiji BiH.

Garaža ima dvije podzemne etaže sa 155 parking mjesta, uključujući i najmoderniji elektropunjač za vozila koji će građani koristiti bez naknade. Ulaz i izlaz iz podzemne garaže je na semaforu kod Novog mosta Vijećnice.

Goste na trgu zabavljali su kraljica sevdaha Hanka Paldum koja iz sebe ima 45 godina neprikosnovene muzičke karijere i KUD“Baščaršija“, naše najstarije društvo sa tradicijom dugom 73 godine.

Načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić rekao je da na ovaj način treba dati poleta i nade i svega onog pozitivnog građanima BiH, a to su sigurno samo projekti.

“Samim tim ide i novo zapošljavanje i ostanak ljudi, omladine, jer godinama gledamo obilježavanje Dana nezavisnosti i Dana državnosti, a sve je to na jedan način pregazilo vrijeme. Ovo je način kako se obilježava Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine”, rekao je Hadžibajrić.