Pet načina kako urediti profil na LinkedInu kako biste dobili posao

Linkedln može biti moćan alat ako želite promijeniti posao ili napraviti karijeru. Jane Heifetz urednica časopisa ‘Harvard Business Review’ savjetuje da Linkedln koristite na sljedećih pet načina.

Isključite automatski generisan naslov

LinkedIn će automatski generisati naslov na temelju vašeg trenutnog posla. Izbrišite to i upotrijebite tih 120 znakova da napišete nešto atraktivno i relevantno.

“Kada želim naći na LinkedInu nekog poput vas, moji rezultati pretraživanja će otkriti samo vaše ime i naslov, a ako napišete atraktivan naslov onda ću uzeti vremena i pogledati vaš cijeli profil”, rekla je Heifetz.

Ispričajte svoju priču u sažetku

Sažetak je potencijalno prilika da ispričate svoju profesionalnu priču na način koji povezuje dosadašnje iskustvo s iskustvom koje želite dobiti.

“Ispričajte uvjerljivu priču i napišite je u prvom licu. Ispričajte priču o svojim dosadašnjim iskustvima i to povežite s poslom kojeg želite dobiti. Tako ćete čitatelje vašeg profila ostaviti da se pitaju čime se sada bavite”, kaže.

Prilagodite svoje iskustvo

Nakon što ispravno napišete naslov i sažetak trebate isto tako postupiti i s odjeljkom gdje navodite vaše iskustvo. Heifetz preporučuje da pišete u prvom licu i da se radujete svojim postignućima ne samo odgovornostima.

“Navedite samo dostignuća koja su najrelevantnija za novi posao koji tražite. Neka ta postignuća budu konkretno objašnjena tako da navedete problem koji ste riješili, kao i rezultate koje ste postigli”, rekla je Heifetz.

“Preporuke” koristite pažljivo

Heifetz savjetuje da se ovdje ponašate u skladu s ‘manje je više’ pristupom.

“Pažljivo dodajte preporuke odabranim pozicijama, odnosno samo one koje su najrelevantnije za novi posao koji tražite. Zatražite preporuke od jedne ili dvije osobe. I nemojte se ustručavati usmjeriti njihove preporuke. Recite im tačnu poziciju koju želite dobiti i vještine koje biste željeli istaknuti”, ispričala je.

Slike i sadržaj koristite tako da vam povećaju šansu za posao koji želite dobiti

Dodajte nove privlačne fotografije, videa, dokumente koji će povećati šansu za novi posao

“Kao i na bilo kojem LinkedIn profilu, upotrijebite slike i ostale medijske datoteke kako biste privukli pažnju na svoja najimpresivnija ostvarenja. Dodajte ih samo na pozicije na koje želite da se fokusiraju vaši novi čitatelji”, napisala je, a prenosi Business Insider.