Počela je treća sezona Košarkaške lige osnovaca Starog Grada

U organizaciji Općine Stari Grad i Košarkaškog kluba Bosnian Basket Youth (BBY) počela je treća po redu sezona Košarkaške lige osnovnih škola Starog Grada, a mečevi su odigrani u sportskoj dvorani OŠ „Vrhbosna“.

Na rasporedu su bila dva kola, a stoprocentan učinak su imali mladi košarkaši osnovnih škola „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ i „Vrhbosna“. Osnovci djevojčice i dječaci sa Hrida su u 1. kolu bili bolji od OŠ „Saburina“, a u 2. kolu od OŠ „Edhem Mulabdić“.

Mladi košarkaši sa Mošćanice su prvo savladali ekipu OŠ „Hamdija Kreševljaković“, a potom i OŠ „Saburina“. Kao što je bio slučaj i u prethodnim sezonama, treneri KK „BBY“ su odabrali i najuspješnije igrače kola, a to su:

I Kolo: Eman Heco (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“), Esma Smajić (OŠ „Edhem Mulabdić“), Jusuf Hadžić (OŠ „Hamdija Kreševljaković“), Amina Omeragić (OŠ „Vrhbosna“), Harun Kobiljak (OŠ „Saburina“) i Imran Kabahija (OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“).

II Kolo: Ajša Bajrić (OŠ „Edhem Mulabić“), Nedim Džaferović (OŠ „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“), Sadin Boloban (OŠ „Vrhbosna“), Aiša Bajrić (OŠ „Saburina“), Rafael Lovrić (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“) i Jasmina Mehanović (OŠ „Hamdija Kreševljaković“).