Početkom sljedeće sedmice oblačno s padavinama

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je uglavnom u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Očekivana količina padavina u tim djelovima je od 30 -60 l/m2. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak.

Snijeg može padati samo na planinama. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 13, na jugu i sjeveru do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna oko 10 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom prije podne. Glavninana padavina u jutarnjim satima. Na planinama može padati i snijeg. Krajem dana nove padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Povremeno će biti i jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.
U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jače padavine se očekuju u Hercegovine gdje se očekuje između 40 i 80 litara kiše po metru kvadratnom. Na planinama može padati i snijeg. Vjetrovito prije podne. Očekuje se jako jugo.

Poslije podne vjetar mijenja smjer na sjever.Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu i sjeveru do 17 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i kišom, a u višim područjima sa snijegom. U Hercegovini slabal kiša. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu i sjeveru do 13 stepeni.