Porezna uprava FBiH zabranila ulazak u prostorije nakon posjete osobe zaražene koronavirusom

Porezna uprava FBiH je u skladu sa donesenim preventivnim mjerama i shodno zaključku Vlade FBiH obustavila i zabranila fizički kontakt i rad sa strankama te zabranila ulazak u poslovne prostorije Porezne uprave FBiH.

“To smo učinili i zbog toga što je zbog boravka osobe zaražene koronavirusom jedna naša cijela ispostava, odnosno svi njeni zaposlenici su rješenjem poslani u izolaciju”, saopćili su iz Porezne uprave.

Kako saznajemu mediji, riječ je o slučaju u Orašju gdje je zaražena osoba posjetila ispostavu Porezne uprave.

Ipak, i ostale ispostave širom FBiH prate rigorozne preventivne mjere u cilju zaštite uposlenika i prevencije širenja virusa.

“U ovoj situaciji pokušavamo organizovati obavljanje poslova u mjeri i na način kako je to moguće, kako bismo zaštitili vaše zdravlje i zdravlje svih građana. Obavještavamo vas da će se komunikacija sa strankama obavljati isključivo pisanim putem preko pošte, e-maila, faksom i telefonom”, dodali su.

Porezni obveznici i stranke ne treba da dolaze u Poreznu upravu, već sve svoje porezne prijave i podneske mogu podnijeti putem pošte, elektronski e-mailom, faksom, a sve informacije mogu dobiti i putem telefona.

Ostale informacije možete pronaći na linku ovdje.