Prelijepa brazilska “kraljica countera” osuđena na 116 godina zatvora zbog online prevare

Brazilska gamerica Shayen Victorio, u gamerskom svijetu poznatija po nadimku “shAy”, osuđena je na nevjerojatnih 116 godina zatvora zbog online prevare, piše brazilski portal UOL.

Lijepa Brazilka je između 2008. i 2019. godine bila profesionalna gamerica, a sudjelovala je na velikom broju turnira najčešće igrajući Counter Strike: Global Offensive.

U svojoj 11 godina dugoj karijeri, Shayen je bila jedna od najboljih igračica ove popularne igre, a po njenom završetku je postala influencerica.

Shayene je optužena za prevaru koju je izvela dok je, od 2013. do 2017. godine, sarađivala s jednom online trgovinom, koja je koristila njeno lice i njeno ime kako bi prodavala svoje proizvode.

Sada se ispostavilo da više od stotinu mušterija nikad nisu dobile ono što su naručile, a novac im nikada nije vraćen, prenijeli su brazilski mediji.

Iako je Shayen zaista osuđena na drakonsku kaznu, ona i njen odvjetnik su podnijeli žalbu na presudu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Gamerica je, u međuvremenu, optužila svog bivšeg muža i partnera u firmi istaknuvši da je on odgovoran za sve što joj se dogodilo, a da ona sada ispašta.

Nisu me uhapsili, niti će, a još manje sam bjegunac. Radimo na rješavanju ovog problema. Za sve je kriv moj bivši partner, koji je tada preuzeo 100 posto odgovornosti za taj posao“, objavila je Shayen na Instagramu.

Svoju gamersku karijeru Shayen je završila u maju prošle godine, kad je zapala za oko pripadnicima brazilske jedinica za borbu protiv organiziranog kriminala koji su pronašli po nju kompromitirajuće mailove, prenosi Business Insider.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shay Victorio (@shayvictorio) on

Inače, maksimalna kazna zatvora u Brazilu iznosi 30 godina, zbog čega je malo vjerojatno da će ona uopšte i otići u zatvor.

Pretpostavlja se da će cijeli slučaj biti riješen uvjetnom kaznom.