Roma teškom mukom do velike pobjede, Džeko odmarao

Roma je pobijedila Cagliari u okviru 26. kola italijanske Serie A. U sjajnom meču viđeno je sedam golova, a Roma je slavila pobjedu u gostima sa 3:4.

Roma je bolje otvorila meč ali su i prvi primili gol. Igrala se 28. minuta kada je Joao Pedro pogodio za vodstvo domaćina. Samo minutu kasnije poravnanje na Sardegna Areni, pogodio je Nikola Kalinić.

Hrvatski internacionalac u ovom meču mijenja našeg Edina Džeku, za kojeg je trener Rome Foncesca odlučio da odmori. U 41. minuti Kalinić postiže svoj drugi gol. Asistent mu je bio Mkhitaryan i sa rezultatom 1:2 se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je ponudilo dosta dobrog fudbala i viđena su još četiri gola. Justin Kluivert je u 53. minuti uzdrmao prečku, da bi isti igrač 11. minuta kasnije pogodio za 1:3. U 75. minuti Cagliari smanjuje prednost Rome na 2:3, pogodio je Gaston Pereiro nakon sjajnog prodora kroz odbranu gostiju.

Igrala se 81. minuta kada je sve riješeno. Lijepo je izveo slobodan udarac Aleksandar Kolarov i pogodio za 2:4. Međutim, ni poslije četvrtog pogotka Cagliari nije odustao, u 87. minuti lopta je u ruku pogodila Smallinga, nakon pregleda VAR-a, sudija je pokazao na bijelu tačku.

Joao Pedro je preuzeo odgovornost, ošutao je ali njegov šut brani Pau Lopez, ipak lopta se odbila ponovo do Pedra i on je postavio konačan rezultat ovog meča, završilo je 3:4.

Cagliari ne zna za pobjedu već 12 utakmica, posljednju pobjedu su ostvarili još 5. decembra 2019. godine kada su savladali Sampdoriu na svom terenu sa 2:1.