Sedamnaest ozlijeđenih i ogromna šteta nakon zemljotresa u Zagrebu

Hrvatsku je jutros u 6 sati i 24 minute potresao jak zemljotres s epicentrom kod Markuševca kod Zagreba. U novom priopćenju policija je otkrila nove detalje.

“Magnituda potresa iznosila je 5,5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je VII. stupnja MCS ljestvice. Potres se osjetio diljem Hrvatske. Nakon toga, u 7 sati i 1 minutu došlo je do još jednog potresa jačine 5,0 i još nekoliko manjih potresa što je uobičajeno nakon ovako jakih potresa. U širem epicentralnom području potres je izazvao znatne štete”, podsjeća policija.

Ozlijeđeno je 17 osoba.

“Ozlijeđene su tri osobe u Krapinsko-zagorskoj županji, 11 osoba u Zagrebu (od čega jedna mlađa osoba životno ugrožena) i tri u Zagrebačkoj županiji”, piše policija kako prenosi Index.hr

“Sve službe sustava civilne zaštite izašle su pravovremeno na teren, u najkraćem mogućem roku. Hrvatska vojska skupa s civilnom zaštitom grada Zagreba raskrčila uže središte grada i dalje radi na raščišćavanju okolnih ulica. Za građane koji su zbog oštećenja objekata na ulici, osiguran je privremeni smještaj u studentskom domu Cvjetno naselje. Za slučaj potrebe, spremni su i drugi objekti.

Zahvaljujemo svima koji iskazuju solidarnost pogođenima potresima, uključujući građane koji dijele deke, jakne, tople odjevne predmete, hranu i topla pića. Osigurana je hrana na Zrinjevcu, Trgu francuske revolucije i Mažuranićevom trgu”, piše policija.