Šetamo šapice: Tim volontera šeta kućne ljubimce za vrijeme ograničenja u Sarajevu

Zbog suzbijanja širenja koronavirusa su u našoj zemlji uvedene zabrane kretanje, što vlasnicima kućnih ljubimaca predstavlja problem. 

Većini građana je problem predstavljalo šetanje kućnih ljubimaca za vrijeme policijskog sata. Kako bi barem tih briga bili pošteđeni, Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za šapu” i pet magazin WOOF.ba, u saradnji sa Timom volontera Sarajevo, pokreću volontersku akciju šetanja pasa za sve sugrađane s područja Kantona Sarajevo.

To se odnosi na sve građane koji ne mogu ili ne bi smjeli napuštati svoje domove.

Volonteri i volonterke će u predviđenom vremenskom periodu od 5:00 do 18:00 sati, u skladu sa instrukcijama i uputama FCUZ-a izvesti pse, te po potrebi obaviti kupovinu hrane i ostalih neophodnih stvari za kućne ljubimce.

Tim volontera i volonterki možete kontaktirati putem telefona 06 03 53 27 03.

“Uzimajući u obzir ozbiljnost trenutne situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa molimo sve sugrađane i sugrađanke da ne zloupotrebljavaju ovu uslugu kako bi naši volonteri i volonterke bili u stanju pomoći onima kojima je pomoć istinski potrebna”, naveli su.

Svi koji bi željeli volontirati i dati svoj doprinos mogu pozvati kontakt telefona 062 943 990 ili se javiti putem maila: udruzenje.rukazasapu@gmail.com, uz napomenu da bi željeli da se priključe ovoj volonterskoj akciji.