Sjećanje/ Prošle su dvije godine kako nas je napustio vrsni doktor Nedžad Nakaš

Prije tačno dvije napustio nas je ugledni ljekar i vrsni doktor medicine Nedžad Nakaš kada je imao 45 godina.

Toga dana, vijest o iznenadnoj smrti potresla je mnoge, a njegov kolega doktor Dragan Stevanović na Facebooku je napisao da je preminuo vrsni doktor, još bolji ginekolog, dobri čovjek i njegov ratni drug…

Pamtim ga kao poletarca, tek završenog srednjoškolca kako je pod budnim okom rahmetli Avde došao u jedinicu kojom sam komandovao. Mlad, vrijedan, ambiciozan, veseljak, a odgovoran”.

Od svog oca naslijedio je velike vrline koje sam uvijek cijenio, dobrotu, pa ponovo dobrotu, pristupačnost, posvećenost pacijentu i stalnu težnju za usavršavanjem bez robovanja šablonima. Nismo se uvijek slagali, ali volio sam ga beskrajno zbog tih njegovih vrlina”.

Nadam se da je otišao na neko mirno mjesto bez stresa kojem smo svaki dan izloženi i da je tamo sa svojim najmilijim. Nadam se da ću nekad zaslužiti da i tamo negdje budem u njihovom društvu. Neka mu je hvala i dugo ću ga pamtiti po dobroti. Porodici želim da dostojanstveno podnese svoju neizmjernu bol. Mi koji smo ga voljeli uvijek ćemo biti uz vas“, napisao je doktor Dragan Stevanović.

Prije angažmana na KCUS-u, Nakaš je radio u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Dr. Nakaš sahranjen je na Gradskom groblju Bare.

Uz zvuke pjesme Simpathy for the devil, hiljade Sarajlija se oprostilo od voljenog ljekara.

Sudeći prema ogromnom broju ljudi koji su došli na sahranu vidljivo je da je doktor Nakaš bio omiljen u zajednici, da je bio veoma cijenjeni i uvažavani član ovog društva…

Također, tokom sahrane upriličena je i bakljada, prenosi Radio Sarajevo.