Sve fudbalske utakmice u našoj zemlji će se održavati bez prisustva publike

Sve fudbalske utakmice u Bosni i Hercegovini, uključujući Premijer ligu, Prvu ligu FBiH i Prvu ligu RS, do daljnjeg će se igrati bez prisustva publike.

Ova odluka uključuje sve fudbalske utakmice u svim rangovima takmičenja. Što se tiče konkretno Premijer lige BiH, odluka će se odnositi na najmanje dva kola.

Već je ranije donesena odluka da će sve sportske aktivnosti u RS- u biti odigrane bez prisustva publike, uključujući i utakmice na stadionima bh. premijerligaša u ovom entitetu. Uskoro se očekuje zvanična potvrda i na nivou cijele države.

Danas je također zasjedao i Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nakon čega je donesena naredba da se otkazuju sva javna okupljanja koja uključuju preko 250 učesnika.

“Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo (KS) u cilju daljnjeg praćenja situacije i poduzimanja mjera radi sprečavanja i ranog otkrivanja bolesti izazvane novim koronavirusom, koji je proglašen zaraznom bolešću čije je sprečavanje i suzbijanje od interesa za Federaciju BiH, na danas održanoj sjednici donio je naredbu da se otkazuju javna okupljanja sa više od 250 učesnika”, saopćeno je iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.