Toplane Sarajevo griju u punom kapacitetu

Toplane Sarajevo izdale su saopćenje usmjereno na korisnike, a u vezi upita o kontinuitetu grijanja u vrijeme krize.

Iako je prije nekoliko dana prema kalendaru počelo peoljeć, vremenske prilike to ne potvrđuju, te je najavljen novi val padavina i niskih temperatura.

“U vrijeme kada naši korisnici borave više u svojim domovima posebno vodimo računa da pružimo najbolju moguću uslugu, čak i kada su vanjske temperature veće kao što je to bilo proteklog vikenda. Na Alipašinom polju kao ni na drugim lokacijama u Kantonu Sarajevo nije bilo niti će biti prekida grijanja u periodu od 5 do 22 sata. Sa ponosom ističemo da u proteklih 7 dana nemamo niti jednu pritužbu u našim Centrima za korisnike”, kažu iz Toplana.

Navodi se da ukoliko Toplane imaju intervenciju na sistemu, što se dešava godinama zbog činjenice da je infrastruktura stara u prosjeku od 20 do 30 godina i da u nju nije adekvatni ulagano u prethodnom periodu, prekidi na određenim lokacijama su trajali do maksimalno 2 sata.

“Dežurne ekipe Toplana, uprkos vanrednoj situaciji u kojoj se nalazimo, rade i u najkraćim mogućim rokovima otklanjaju probleme. Koristimo priliku da apelujemo na građane da u Centre za korisnike na dežurne telefone prijavljuju probleme sa grijanjem punim imenom i prezimenom te adresom, jer drugačije ne možemo intervenisati ukoliko zaista postoje problemi”, kaže se iz toplana