Trener rukometaša Sloge obukao bijeli mantil kako bi pomogao građanima Gornjeg Vakufa

Trener Rukometnog kluba Sloga iz Gornjeg Vakufa, srbijanski stručnjak Aleksandar Radosavljević, odlučio je pomoći građanima Gornjeg Vakufa tokom borbe protiv širenja koronavirusa.

Klub iz Gornjeg Vakufa objavio je na službenim stranicama kako je srbijanski stručnjak obukao bijeli mantil, a nakon poziva da se građani BiH koji imaju završen neki stepen obrazovanja medicinske struke jave i pomognu u zaustavljanju nevidljivog neprijatelja.

Nakon što su javne zdravstvene ustanove zamolile građane BiH koji imaju završenu medicinsku školu, ljekare u penziji i sl. da se stave na raspolaganje i pomognu u ovim teškim danima, naš trener Aleksandar Radosavljević koji ima završenu medicinsku školu stavio se na raspolaganje JU Dom zdravlja GVU“, saopćeno je iz Sloge.

Uposlenici Sloge stavili su se na raspolaganje građanima i onima kojima je najpotrebnije. Obilaze svoje sugrađane i pomažu im da zajedničkim snagama prevaziđu tešku situaciju u kojoj se nalaze ljudi širom svijeta.

Podsjećamo, danas je u Bosni i Hercegovini registrovano novih 39 slučajeva zaraze ovim virusom, te je zabilježen jedan smrtni slučaj u Bihaću. Radi se o 67-godišnjem mušakrcu iz Bosanske Krupe.