Tržni centri u Sarajevu promijenili radno vrijeme zbog koronavirusa

Zbog pandemije koronavirusa došlo je do izmjena radnog vremena i zatvaranja tržnih centara i trgovina u Bosni i Hercegovini.

Uprava BBI Centra jutros je na Facebook stranici objavila da, u skladu sa naredbom Vlade KS i Federalnog štaba civilne zaštite, zatvara Centar “do stabilizacije situacije i nove odluke”.

“Vjerujemo da će se nastala situacija što prije stabilizovati i da ćemo zajednički savladati sve poslovne izazove nakon što zajednički sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje svojih najbližih jer je to u ovom momentu najbitnije”  saopćeno je iz ovog centra.

U BBI navode da će Supermarket Konzum raditi svakog dana od 8 do 22 sata.

Apoteka Eurovita Paharmacia će raditi od 9 do 22, od ponedjeljka do subote i od 10 do 18 sati nedjeljom.

Pekara Bonjour će također raditi od ponedjeljak do subote od 8.30 do 20 sati i nedjeljom od 10 do 18 sati.

U BBI Centru navode i da će garaža raditi te da će se naplaćivati.

U promjeni radnog vremena je došlo i u TC Sarajevo City Center.

“Uprava SCC-a obavještava svoje cijenjene posjetioce o promjeni radnog vremena Sarajevo City Centra, u cilju suzbijanja širenja koronavirusa. U skladu s tim, Sarajevo City Center će od 18. marta 2020 godine, uvesti skraćeno radno vrijeme od 10 do 18 sati do 31. marta 2020. godine. Uprava SCC-a će i dalje pratiti naredbe i preporuke Kriznog štaba i Odluke Vlade Kantona Sarajevo, Vlade FBiH i Predsjedništva BiH, te će o svim novim odlukama pravovremeno obavijestiti svoje posjetioce” saopćeno je iz SCC-a, gdje ističu da se odluka o skraćenom radnom vremenu odnosi na sve poslovne prostore i ugostiteljstvo u SCC-u.

Svoje radnje prvi je zatvorio Azel France BiH. Ova firma je svoje zaposlenike poslala na plaćeno odsustvo i kako su naglasili na Facebook stranici “nikome se neće oduzeti od godišnjeg odmora, te će svi primiti plate u punom iznosu”.

Kupcima je izmjene o radnom vremenu najavio i Jumbo, gdje pojašnjavaju da će od 17. marta radno vrijeme poslovnica u Sarajevu, Mostaru i Cazinu biti od 10 do 18 sati.

“Poslovnice Banja Luka i Bijeljina neće raditi do daljnjeg” navode u Jumbu.

Zbog pandemije koronavirusa je promijenjeno i radno vrijeme u Alta SC gdje će raditi od 10 do 18 sati.

“Bingo Plus market rade po normalnom radnom vremenu, od 9 do 22, a nedjeljom od 9 do 20. Apoteka će raditi od ponedjeljka do subote od 9 do 20 sati. O svim naknadnim izmjenama, blagovremeno ćemo vas obavijestiti” navode u Alti.