Tyson Fury najavio povlačenje: Odradit ću još dvije borbe protiv Wildera i Joshue i to je to

WBC prvak svijeta Tyson Fury objavio je danas kako će otići u penziju nakon što odradi borbe protiv Deontayja Wildera i Anthonyja Joshue.

Kralj Cigana nedavno je u sedmoj rundi nokautirao Wildera u Las Vegasu i došao je ponovo na svjetski tron, gdje je bio i 2015. godine kada je zaustavio vladavinu Vladimira Klička.

Naredni meč će se Fury 18. jula ponovo boriti protiv Wildera. Nakon toga će odraditi još meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue i otići će u penziju.

Ovo je jutros potvrdio u programu britanske televizije.

Odradit ću još dvije borbe i to je to. Onda ćemo razmišljati šta i kako dalje. Neporažen sam u 31 borbi, 12 godina sam profesionalac i već sam bio apsolutni šampion nakon što sam pobijedio Klička. Što se mene tiče, Joshua samo čuva moje pojaseve jer ih nikad nisam izgubio. To su moji pojasevi i dok nekog ne poraziš u ringu, kako se možeš pretvarati da si šampion”, rekao je Fury.

Nakon odlaska u penziju ima jasan plan.

Otvorit ću bokserski klub u mjestu gdje živim. Želim dati novim klincima šansu da postanu šampioni. Želim da ih ohrabrim da prate snove kao što sam ja svoje. Znam kako je kada vas sputavaju i kada vam govore da nešto ne možete napraviti“, rekao je Fury.