U jeku pandemije: Usamljeno ostrvo traži radnike i nudi platu od 1.300 eura

Ako želite da zaradite 1.200 funti i da odsjednete na malom škotskom ostrvu tokom ljeta, pripremite svoju radnu biografiju.

Kako piše DailyMail, trenutno se na ovom ostrvu traži par koji će da održava i upravlja imanjem na ostrvu Isle of Skye, najsjevernijem ostrvu arhipelaga Unutrašnji Hebridi, od aprila do oktobra mjeseca 2020. godine.

Uz ovaj neobičan posao dobijate i brojne pogodnosti. Osim plate od 1.200 funti (oko 1.300 eura) mjesečno, nudi se besplatni smještaj na kome se možete opustiti i odmoriti od radnih obaveza.

U slobodno vrijeme možete uživati u sporijem ritmu života i istraživanju ostrva. Avanturistima su dostupne mnoge aktivnosti na otvorenom, kažu iz kompanije koja ima zadatak da izabere idealnog kandidata.

Svakako je najinteresantnije planinarenje, posjeta srednjovjekovnih dvoraca, šetnja obalom i vožnja brodom. Također, na ostrvu možete vidjeti neke od divljih životinja, prenosi Telegraf.

Dvojac će imati zadatak da upravlja apartmanom u koji dolaze gosti iz cijele zemlje, a to znači da će morati da se sastaje sa svakom novom grupom gostiju, da ih vodi u obilazak ostrva i pobrine se da se osjećaju prijatno.

Šta je još potrebno da san postanete stvarnost?