Uhapšen bivši brazilski reprezentativac Ronaldinho zbog krivotvorenja pasoša

Poznati i jedan od najboljih fudbalera svih vremena Ronaldo de Assis Morreira “Ronaldinho” Gaucho uhapšen je zajedno sa svojim bratom u Paragvaju, jer su u tu zemlju ušli s lažnim pasošima, javljaju lokalni mediji.

39-ogodišnjak, koji je završio nogometnu karijeru u januaru 2018. godine priveden je u srijedu navečer u Resort Yacht & Golf Club Paraguayo zajedno sa svojim bratom Robertom, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Paragvaja.

Ovaj poznati osvajač Svjetskog prvenstva sa reprezentacijom Brazila 2002. godine je trenutno bez brazilskog pasoša.

Naime, još 2015. godine oduzet mu je brazilski pasoš zbog kršenja propisa o zaštiti okoliša gradnjom zamke za ribe na jezeru Guaiba koja je bila nezakonita.

Po toj presudi, bivša zvijezda Barcelone je zajedno sa svojim bratom u novembru 2018. godine dobio kaznu od 8,5 milijuna dolara (nakon 6,5 milijuna funti) i nakon što nije uspio platiti, Brazilski vrhovni sud pravde odlučio je zaustaviti Ronaldinha u mogućnosti da napusti zemlju.

Iako mu je bilo onemogućeno da putuje izvan Brazila, Ronaldinho je predstavljen kao jedan od novih ambasadora za turizam u zemlji u septembru prošle godine.