Video/ Ponašanje direktora mostarske bolnice: Prsti u ustima, sunčane naočale…

Bh. javnost je vidno uznemirena nakon što je u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar primljen pacijent zaražen virusom korona, koji je po dolasku sakrio informaciju o boravku u Italiji.

Epilog zbog nemarnosti i neodgovorni pacijenta je da su zaraženi ljekari, sestre i možda čak i nekoliko pacijenata ove bolnice.

Kako mediji pišu, neodgovorne pacijente koji su zatajili boravak u Italiji primio je ljekar sa Odjela za plućne bolesti, zbog naredbe s “vrha”. Pacijentu također prijeti i zatvorska kazna zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

Direktor SKB Mostar dr. Ante Kvesić je održao konferenciju za medije, nakon ovog skandala, a video se ubrzo proširio po društvenim mrežama zbog njegovog ponašanja. Osim zanimljivih gestikulacija, čačkanja po ustima, sunčanih naočala, javnosti su postale zanimljive i njegove izjave.

Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nan je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze”, rekao je Kvesić.

Također je zanimljiva činjenica da posljednjih dana slušamo preporuke mnogih doktora u svrhu prevencije koronavirusa, kako bismo trebali izbjegavati dirati svoje lice, a direktor mostarske bolnice je radio upravo suprotno, tokom čitave konferencije, gdje je čak i prstima čačkao zube.