Vlasnik luksuznih brendova LVMH proizvodit će sredstvo za dezinfekciju ruku

Korporacija LVMH u čijem vlasništvu je nekoliko luksuznih brendova uključujući Louis Vuitton, iskoristit će svoje kapacitete za proizvodnju parfema kako bi proizvela sredstvo za dezinfekciju ruku, a sve u cilju borbe protiv koronavirusa.

Proizvođač luksuzne robe tvrdi da želi pomoći cijelom svijetu u vrijeme kada vlada nestašica sredstava za prevenciju zaraze koronavirusom.

“Naši gelovi će biti dostavljeni zdravstenim institucijama potpuno besplatno. LVMH će koristiti svoje proizvodne kapacitete da proizvede velike količine hidroalkoholnih gelova”, saopćeno je iz francuske korporacije.

U Francuskoj je dosad umrlo oko 120 ljudi, a koronavirus se i dalje širi, javlja BBC.

LVMH se obično bavi proizvodnjom parfema i šminke za brendove kao što su Christian Dior i Givenchy. Ovaj francuski konglomerat posjeduje i poznate brendove kao što su proizvođač šampanjca Moet & Chadnon, proizvođač satova Tag Heuer te draguljarnica Bulgari.

Fracuska je zatvorila restorane, kafiće i manje važne prodavnice s ciljem borbe protiv širenja virusa koji je usmrtio više od 6.000 te zarazio oko 162.700 ljudi.