Vrijeme u BiH oblačno uz slab snijeg i kišu

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa temperaturamaod 2 do 15 stupnjeva, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod. 

Prije podne lokalno u Bosni može padati slab snijeg, većinom u Krajini i centralnim djelovima. U jutarnjim satima na jugu zemlje lokalno može pasti malo kiše.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno. Povremeno je moguće provijavanje slabog snijega. Najviša dnevna temperatura zraka oko 7 stupnjeva.

Tmurno vrijeme, uz niske temperature, povećanu naoblaku i sjeverno strujanje, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati jače poteškoće. Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se postepeno popravljati, uz blagi porast temperatura, pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

U petak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. U Bosni će padati slaba kiša, nešto više padavina u Hercegovini. Slab snijeg na planinama. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje do 14 stupnjeva.

Za subotu je u Bosni i Hercegovini najavljeno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12, na jugu zemlje do 15 stupnjeva.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17 stupnjeva.