Foto: Arhiv

Vrijeme u BiH oblačno uz sniježne padavine

Jutros je u Bosni oblačno, lokalno pada slab snijeg, dok je u Hercegovini je pretežno sunčano i oblačno je na sjeveru Hercegovine, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme. Lokalno će padati slab snijeg. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -1 i 4°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

U Sarajevu je oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko iznosit će 3°C.

U četvrtak se u našoj zemlji očekuje oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni će slab padati snijeg ili susnežica, koji bi rastom temperature zraka u nizinama prelazio u kišu. U Hercegovini slaba kiša. Tokom dana, uglavnom bez padavina samo ponegdje na zapadu.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra su mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu i sjeveru od 7 do 11 stupnjeva.

Za petak je u Bosni i Hercegovini najavljeno pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 7, na jugu i sjeveroistoku od 8 do 12 stupnjeva.

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu do 15 stupnjeva.