Žali se raja u kladionici: Jedva tri para nađu da odigraju

Koronavirus hara svijetom, a uzrok je otkazivanja svakodnevnice, poput letova, emisija, poslova, pa i sporta. 

Mnoge lige u sportu su otkazane, posebno one velike najposjećenije. Neke nisu, ali za kladioničare tu nema ništa zanimljivo.

Društvene mreže su preplavile šale na račun kladioničara, a jedna od njih je da se žale i prijete jer ne mogu da nađu ni tri dobra para da odigraju. O sistemima i ne razmišljaju.

Još samo cuke i bingo da otkažu i zvanično su dotakli dno.

Kako izgleda ponuda danas? 

Pogledali smo ponudu jedne kladionice i zaista, nema mnogo izbora. Igraju se većinom neke “lijeve” lige. Ono što je trenutno možda nama najzanimljivije jeste da se srbijanska i turska liga još uvijek igraju.

Robert Prosinečki, bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji trenutno predvodi Kayserispor, govorio je za Sport klub o stanju u turskom fudbalu nakon pojave korona virusa.

Turska Superliga igrat će se i ovoga vikenda, ali pred praznim tribinama.

Upravo sam završio trening. Spremamo se za nedjelju i dvoboj protiv Malatyaspora. Ovdje je sve normalno, barem nas svi u to uvjeravaju”, rekao je Prosinečki, prenosi Sport Klub.

Prosinečki je istakao kako je jedina mjera koja je poduzeta ona o praznim tribinama.

“Pratimo svjetske medije, ali za sada nismo dobili nikakve upute. U nedjelju igramo bez prisustva publike i to je za sada jedina mjera koja je poduzeta“, rekao je Prosinečki.