Ambasador EU posjetio Tim volontera Sarajevo

Ambasador i Šef delegacije Evropske Unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler prepoznao je rad i trud Tima volontera iz Sarajeva. Danas je Sattler posjetio prostorije Tima Volontera Sarajevo i uručio vrijednu donaciju zaštitnih odijela za medicinske timove.

Od samog početka pandemije virusa Covid 19, oformljen je Tim volontera Sarajevo, sa ciljem da ugroženoj kategoriji građana dostavi osnovne životne namirnice, lijekove, sredstva za higijenu i ostale kućne potrepštine.

“Čuo sam mnogo o organizaciji Tima Volontera i čast mi je da danas budem ovdje s njima i upoznam Kenana i njegove kolege. Oni rade fantastičan posao, brinući se za građane osobito stariju i ugroženu skupinu. Ja znam koliko to znači starijim ljudima jer imam roditelje u Austriji koji su u samoizolaciji već 6 sedmica, stoga je veoma vrijedno ovo što volonteri rade. Moje zadovoljstvo je da dam mali doprinos ljudima sa velikim srcem kao što su članovi Tima volontera. Drago mi je što sam u mogućnosti da vam pomognem i ukoliko vam bude trebalo dodatne pomoći molim vas da me obavijestite. Ono što bih volio dodati je da Evropska Delegacija u BiH,od početka pandemije COVIDA-19, ima nagradu za heroja dana, i danas bih volio istaći da vi niste heroji dana već heroji sedmice. Hvala vam za sve što radite inastavite kao i do sada”, istakao je Sattler.

Za vrijednu donaciju zahvalio se Kenan Musić, glavni koordinator Tima volontera.

“U ime Tima volontera i moje lično ime želim da izrazim beskrajnu zahvalnost za pomoć koju nam pruža Evropska Unija u Bosni i Hercegovini u ovim teškim momentima. Donacija u vidu zaštitnih odjela i zaštitnih naočala zaista je nešto što nam je nedostajlo, posebno na intervencijama kod građana koji se nalaze u izolaciji i karantinu. Drago mi je što smo sa Ambasadorom Sattlerom uspostavili kontakt i što nam je stavio svoj tim na raspolaganje za sve buduću pomoć i eventualnu asistenciju. Mladim ljudima u Bosni i Hercegovini koji su se u ovom momentu stavili na raspolaganje sistemu i interventim službama, a najprije svojim sugrađanima, ovo zaista mnogo znači”, rekao je Musić.

Donirana oprema biće raspoređena timovima u Sarajevu, Zenici, Tuzli i Mostaru.

Podsjećamo da Tim Volontera osim u Sarajevu djeluju i u Zenici, Mostaru i Tuzli. Broj telefona Tima volontera u Kantonu Sarajevu je 060 35 32 703, za građane Tuzle i okoline je 060 35 99 708, za građane Zenice i okoline 060 35 99 703, dok je broj za građane Mostara i okoline 060 35 99 709.