Barcelona dogovorila dva pojačanja za ljeto, sprema se velika čistka

Barcelona je već ranije dogovorila dva pojačanja za ljeto, a radi se o mladom igraču Brage Franciscu Trincau, koji bi trebao preći na Camp Nou za 31 milion eura, drugi igrač je 17-godišnji Pedri koji je trenutno član Las Palmasa, a za njegove usluge Barca će izdvojiti pet miliona eura.

Barcelona je na ljeto spremila veliku čistku u svlačionici, jer kako piše ESPN, trener Barcelone Quique Setien je dobio odriješene ruke za promjenu igračkog kadra.

Tri igrača Barce nisu na prodaju, a riječ je o Lionelu Messiju, Marc Andre ter Stegenu te Frenkiu de Jongu, dok su svi ostali igrači na prodaju.

Ipak teško je očekivati da će Katalonci trošiti mnogo novca na transfere ovo ljeto zbog nastale krize sa koronavirusom, koja će se odraziti na budžet svih klubova. Najbliži odlasku ovo ljeto je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je u zadnje vrijeme sve više u sukobu sa rukovodstvom katalonskog diva.

Što se tiće dvojice novajlija, Francisco Trincao je ove sezone postigao sedam golova i dodao devet asistencija u 30 utakmica ove sezone, dok je Pedri postigao tri gola uz četiri asistencije u 26 ligaških utakmica.