Besplatna online igra: Mackerelmedia Fish je čudna i neobična retro avantura

Inspirirana već zastarjelom platformom Macromedia Flash, retro igra Macromedia Fish je ipak zabavna, i što je također važno – besplatna.

U pitanju je najnoviji projekt nezavisne developerke Nathalie Lawhead, koji igračima pruža mogućnost da postanu internet arheolozi koji istražuju “prastari” web site koji se oko njih ruši.

U glavnu igru su implementirane i mini-igre, a osnovna potraga podrazumijeva jurnjavu za najvećom ribom, potom za štakorom koji gricka djeliće starog koda, a tu su i brojne Error 404 slijepe ulice, piše PC Gamer.

Riječ je o nečemu između interaktivnog narativa (ARG), grafičkog romana i tekstualne avanture, a igra se pokreće u okviru pretraživača, čime se otvara prozor u doba prije društvenih mreža, kad je postojalo mnogo amaterskih stranica na koje se postavljalo ono što se danas stavlja na Facebook, Twitter, te druge platforme. Oni koji se ovog vremena sjećaju tvrde da su online građani bili daleko više prijateljski nastrojeni od modernih korisnika socijalnih platformi.

Igricu možete pronaći i zaigrati OVDJE.