Bio je dvostruki osvajač Belgijskog kupa, sada je bankrotirao

Tužne vijesti zadnjih dana nam dolaze iz Belgije, dvostruki osvajač belgijskog kupa Lokeren je bankrotirao.

Trgovački sud u Dendermondeu proglasio je bankrot donedavnog belgijskog prvoligaša Lokerena koji je prije nekoliko godina igrao grupnu fazu Europske lige. Predsjednik Lokerena, Louis De Vries, potvrdio je kako se neće žaliti na ovu presudu te da će klub poštovati sve sudske odluke.

“Na moju veliku žalost moram priznati da bez obzira na silne pokušaje nismo uspjeli pronaći investitora u zadanom roku”, rekao je predsjednik kluba Louis De Vries.

Sigurno je kako su trenutna pandemija koronavirusa i financijska kriza koja će uslijediti samo ‘pogurali’ Lokeren prema provaliji iz koje više nema izlaza.

Lokeren je osnovan 1923. godine, a često je u ovih gotovo 100 godina postojanja igrao u europskim kupovima.  

Lokeren je prvi put igrao prvu ligu u sezoni 1974/75. Imali su kratku epizodu u drugoj ligi devedestih godina. Najuspješniji period za Lokeren je bio 80-tih godina. Osvojili su drugo mjesto 1981. godine, a bili su i finalisti kupa iste godine. Najbolji rezultat na Euro sceni ostvarili su u sezoni 1980/81, kada su se plasirali u četvrtfinale Kupa UEFA.

Lokeren je 2012. godine osvojio kup Belgije, prvu titulu u klupskoj historiji, nakon što su u finalu pobjedili KV Kortrijk. Dvije godine kasnije osvojili su svoj drugi Kup, pobjedivši u finalu Zulte Wargem sa 1-0.

No, klub se već nekoliko godina bori s financijskim problemima, a to se osjetilo i na rezultatima te je 2019. godine ispao u drugu ligu.