Brad Pitt snimio skeč za SNL prerušen kao dr. Anthony Fauci i ismijao Trumpa

Za potrebe popularne američke emisije, Saturday Night Live, glumac Brad Pitt snimio je skeč u kojem je analizitao i “prevodio” izjave predsjednika SAD-a, Donalda Trumpa, koje su uzburkale američku, ali i svjetsku javnost.

Polovinom protekle sedmice i na jednoj od posljednjih medijskih konferencija u Bijeloj kući, Trump je predložio da se virus COVID-19 liječi ubrizgavanjem dezinfekcijskog sredstva bolesnicima, što je izazvalo lavinu zgražavanja javnosti i osudu svjetske zdravstvene zajednice.

Pitt se osvrnuo na neke od poznatih izjava predsjednika Trumpa o koronavirusu, a jedna od njih je i izjava “da će ovo sve nestati jednog dana kao jedno čudo i završiti“.

“Kad (predsjednik) kaže da se svi mogu testirati, to zapravo znači – niko”, izjavljuje Brad Pitt ovom skeču SNL-a u ulozi doktora Anthonyja Faucija.

Osvrnuvši se na spornu Trumpovu izjavu o liječenju koronavirusa dezinfekcijskim sredstvima, prekrio je oči dlanom i rekao:

“Znam da ne bih trebao dodirivati lice, ali šuška se da ću dobiti otkaz”, da bi na kraju skeča skinuo periku zahvalivši se Fauciju i svim ljekarima koji ulažu velike napore u borbi protiv koronavirusa.