Brade su moderne, ali se u vrijeme koronavirus pandemije ne preporučuju

Zbog pandemije koronavirusa i frizerski saloni u našoj zemlji morali su zatvoriti svoja vrata, a, kako dani prolaze, Bosancima i Hercegovcima sve više nedostaju stalne frizerske usluge, piše Faktor.

Zbog toga je i aktuelna šala koja kruži društvenim mrežama, a u kojoj se kaže da će se nakon ove situacije biti teže naručiti za frizerski tretman nego za liječnički pregled, koji se u našem zdravstvu u nekim slučajevima čeka i do godine.

Nemogućnost odlaska kod frizera mnogo teže pada pripadnicama ljepšeg spola, posebno onim koje su svake sedmice posjećivale frizerske salone. Ipak, i muškarci se suočavaju sa problemima, jer znamo da kratka kosa zahtijeva redovno šišanje, a posebno su “ugroženi” oni sa bradama, koje su u posljednje vrijeme bile pravi hit među pripadnicima jačeg spola.

Zbog toga smo odlučili pomoći našim čitateljima i potražiti nekoliko savjeta o njezi kose, ali i brade u kućnim uvjetima od sarajevskog frizera Elvedina Polutka.

“Ženski klijenti će malo odmoriti kosu što se tiče bojenja, pramenova, a ispucale vrhove ćemo ošišati kada se počnemo ponovo družiti. Tada će kosa biti odmorna za nove izazove” rekao je Polutak.

“Kada su u pitanju muškarci, šišajte se slobodno i uredite kosu ako imate mašinice, aparate, britvice. Uredite i solufe, vrat… Što se tiče brade, ona je sada IN, ali u ovo vrijeme i nije baš preporučljivo da se pušta, zato što se na bradi može skupiti dosta bakterija, pa je moj prijedlog ili da skratite bradu ili da je svako jutro šamponirate” kaže Polutak koji poručuje kolegama koje rade i šišaju po kućama da misle na svoje i zdravlje svoje porodice.