Bursać poručio Dodiku: Biće Bosne, a bogme i Hercegovine i nakon tebe

Član Predsjedništva BiH iz reda sprskog naroda Milorad Dodik u jučerašnjem intervjuu izjavio je da je “pitanje da li će nakon pandemije uopšte biti BiH”.

Kako je naveo Bosna i Hercegovina mora da nađe novu političko-teritorijalnu organizaciju koja neće biti ovo što je sada.

Za dobrobit ljudi koji žive na ovom području – i Bošnjaka i Srba i Hrvata, BiH mora da nađe novu političko-teritorijalnu organizaciju koja neće biti BiH. I da pokušamo svako sa svojim resursima da raspolažemo i sarađujemo sa drugima. Šta je BiH dala i Muslimanima i Srbima i Hrvatima? Nikom ništa nije dala. Pitanje je uopšte hoće li biti BiH nakon ove pandemije i to će biti pitanje na dnevnom redu. Problem BiH je što imate Bošnjake koji su podanici stranih struktura“, rekao je tada Dodik.

Intervju koji je uzburkao javnost komentarisao je i novinar Dragan Bursać.

Biće Bosne, a bogme i Hercegovine i nakon tebe Milorade i nakon još milion pandemija i to je neupitno-za vječnost” napisao je Bursać na svom Facebook profilu.

Dragan Bursać vrlo često svojim kritikama budi svijest naroda u Bosni i Hercegovini, a nerijetke su situacije kada političare koji misle da su nedodirljivi posebno negdje “štrecne”.