Džaferović, Dodik i Komšić uputili čestitke kardinalu Puljiću i svim katolicima u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Željko Komšić uputili su čestitke nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću i svim katolicima u Bosni i Hercegovini povodom nastupajućeg Uskrsa.

“Vama lično i svim katolicima u Bosni i Hercegovini, upućujem čestitke povodom velikog blagdana Uskrsa, želeći da ga provedete u dobrom zdravlju, te u radosnom okruženju. Uskrs je blagdan koji slavi pobjedu života nad smrću, te nadu u bolje sutra, i kao takav ima snažnu i posebnu simboliku i u ovom teškom trenutku kada se ljudi u Bosni i Hercegovini i širom svijeta bore protiv pandemije”, poručio je Džaferović.

Vrijeme blagdana i u ovim vanrednim okolnostima omogućava vjernicima da prikupe novu duhovnu snagu za prevazilaženje izazova, te da osnaže ljubav i razumijevanje prema svojim bližnjima i komšijama, na dobrobit svih, navedeno je u čestitici Džaferovića.

Komšić kaže da je ovaj najvažniji i najveći katolički blagdan ove godine, nažalost, dočekan u drugačijim oklonostima.

“Eminencijo, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Uskrs. Uvjeren sam se da će nam jedinstvo i posvećenost užem krugu porodice pomoći da prevaziđemo ovu krizu i da ćemo uskoro moći biti okruženi dragim ljudima. Moja najveća želja je da svi vi ostanete zdravo i da Uskrs u vaše domove donese novu nadu i blagostanje”, poručuje Komšić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku, povodom predstojećeg Uskrsa, nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću, biskupima, sveštenstvu i svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sa željom da ovaj veliki praznik Hristovog Uskrsnuća proslave u miru, blagostanju i radosti sa svojim najbližim.

“Ovaj najveći hrišćanski praznik prilika je da iskažemo i najveće hrišćanske vrline kao što su mir, ljubav i poštovanju među svim ljudima dobre volje, a kojih nikada ne smijemo da se odreknemo. Te vrijednosti su dio hrišćanskog naroda i radi izgradnje tolerantnijeg društva u BiH moramo stalno da ih se pridržavamo za dobrobit svih njenih naroda”, istakao je Dodik u čestitki.

Dodik je poželio svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti da radosni praznik Hristovog uskrsnuća, koji slavi novi život, vjeru i nadu u bolje sutra, bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumijevanja, solidarnosti i tolerancije među ljudima i narodima.

“Upućujući Vam izraze dubokog poštovanja, želim Vam srećan i blagosloven Uskrs i da predstojeće praznične dane s obzirom na epidemiju virusa korona obilježite skromno u krugu svojih najbližih kako bi sačuvali i sebe i njih”, poručio je Dodik u čestitki upućenoj nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Puljiću povodom predstojećeg praznika Uskrsa.