FIBA u četvrtak donosi najvažniju odluku za košarku u narednom periodu

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u četvrtak će objaviti novi datum za olimpijske kvalifikacije, otkrivši i sudbinu Europskog prvenstva koje bi trebalo biti u ljeto 2021. godine.

FIBA Europa u utorak i srijedu će održati video konferenciju na kojoj će se raspravljati o kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali i terminu Europskog prvenstva 2021. godine, a potom će u četvrtak objaviti odluke.

Odgoda Olimpijskih igara 2020. na 2021. donijela je brojne promjene u kalendarima sportskih organizacija, pa tako i u košarci.

Gradovi domaćini su Split, Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi. Osam učesnika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija i domaćin Japan.

Idućeg ljeta na rasporedu je i Europsko prvenstvo koje bi se od 2. do 19. septembra trebalo održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

FIBA također, mora odlučiti i o kontinentalnom i Svjetskom prvenstvu juniorskih kategorija koje je bilo planirano ovo ljeto.