Film „The Batman“ kao i mnogi drugi dobio je novi datum premijere

Warner Bros. izmijenio je datume premijera za mnoge svoje nadolazeće filmove – uključujući „The Batman“ i nastavak „Sopranos“, pod nazivom „The New Saints of Newark.“

“Batman”, u glavnoj ulozi sa Robertom Pattinsonom, a za režiju je zadužen Matt Reeves, prvobitno se očekivalo da će debitovati 25. juna 2021. godine, a sada će u kinima biti predstavljen 1. oktobra 2021. godine.

Brojni filmovi, uključujući „The Batman“, bili su prisiljeni da stave produkciju na pauzu zbog pandemije koronavirusa. Kina u Sjedinjenim Američkim Državama, ali i u velikom dijelu svijeta, također su dobila naredbu da se zatvore zbog globalne krize zdravlja, nakon čega su studiji preusmjeravali filmove predviđene za ljeto i jesen 2020. godine i šire.

Kao dio najave Warner Bros-a u ponedeljak, “Mnogi sveci u Newarku” prebačeni su sa 25. septembra 2020. na 12. mart 2021.

Studio je takođe prebacio dva svoja DC filma o superherojima: “Blic” je pomijeren za mjesec dana unaprijed, a početi će 2. juna 2022., umjesto 1. jula. U međuvremenu, “Shazam 2” stiže na velike ekrane sedam mjeseci kasnije nego što je predviđeno, a najavljen je za 4. novembar 2022., umjesto 1. april.

Ostali naslovi Warner Bros-a, koji su nažalost pomjereni, uključuju biografiju Elvisa Presleyja koju je pisao Baz Luhrmann, a među glavnim ulogama nalaze se Austin Butler i Tom Hanks. Premijera je planirana za 1. oktobar 2021. godine, ali zbog vanredne situacije premijera će biti 5. maja 2021.

“King Richard”, sportska drama u kojoj će Will Smith biti otac legendi tenisa, Venus i Serene Williams, pomijerena je sa 25. novembra 2020. na 19. novembra 2021.

Za sada, Warner Bros. ono što ostaje isto je datum izlaska za Christopher Nolan-ov film “Tenet” (17. jula) i njegov nastavak “Wonder Woman” (14. avgusta).

Kao što je ranije izvijestio studio, “In the Heights” – adaptacija hit-muzikla Lin-Manuel Mirande, koja je trebala izaći ovog ljeta – kao i animirana avantura “Scoob” i triler Jamesa Wan-a “Malignant”, stavljeni su na policu čekanja i ostaju bez datuma premijere.

Predsjednik Donald Trump najavio je prošle sedmice da će kina možda biti u mogućnosti da polako uključe svjetla u narednim mjesecima, što je jedan od koraka koji su dio većeg skupa smjernica o ponovnom otvaranju SAD-a.

Dok je većina produkcija odustala od ljetne premijere, nekoliko njih, poput “Wonder Woman 1984”, “Tenet”, Universal komedije “Kralj Staten Islanda” (19. juna) i Disneyjeva live-akcija “Mulan” (24. jula) , ostaju optimistički.

Ipak, ne postoji jasan znak da će multipleksi do tada moći nastaviti s radom, što znači da će izlagači u potpunosti propustiti jedno od najprometnijih doba godine za filmsku industriju.