Huawei predstavio vlastitu kreditnu karticu

Sve više tech kompanija ulazi u sektor bankarstva, a nakon što je lani Apple kreirao vlastite kreditne kartice, sada Huawei ide njegovim stopama.

CEO Huaweija Richard Yu predstavio je Huawei karticu tokom kineskog događaja predstavljanja P40.

Nema još uvijek svih detalja, ali nova kartica kompanije posudila je mnogo sjajnih karakteristika Apple kartice. Jedan od primjera je da je kartica fizička i virtualna.

Mobiteli kompanije će pohraniti sve podatke u istu sigurnu datoteku koja upravlja mobilnim plaćanjem. UnionPay, najveća kineska organizacija za plaćanje karticama, podržava karticu i podržava NFC za dodir.

Pogodnosti za Huawei Card korisnike

Također se čini da Huawei želi pružiti potrošačima što više razloga za registraciju. Ne postoji godišnja naknada za prvu godinu i kompanija će se odreći naknade za drugu godinu za one koji potroše određeni iznos putem Huawei Pay-a.

Kartica također nudi pogodnosti za putovanje. Nakon što potroše određenu svotu novca, korisnici mogu dobiti lounge pristup na željezničkim stanicama i aerodromima. Huawei planira ponuditi promocije u aplikaciji, a ljudi koji plaćaju kupovinu pomoću Huawei Pay imat će mogućnost za povrat gotovine.

Yu nije spomenuo datum izlaska, pa će možda biti potrebno malo pričekati prije nego što bude dostupna.