Ivan Rakitić odlučio šta dalje: Za mene je igranje u Barceloni savršenstvo

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić već šest godina je stanovnik Barcelone. U prethodnim sezonama bio je jedan od glavnih fudbalera Barcelone i neizostavan član prve postave katalonskog diva.

Ipak ove sezone situacija je malo drugačija. Kako je sezona počela i odmicala nije bio u prvim planovima bivšeg trenera Barcelone Ernesta Valverdea. Dolaskom novog trenera ponovo je bio na terenu.

On se već duže vrijeme seli iz Barcelone, stalno se spominju klubovi poput Seville, ujedno i njegovog bivšeg kluba, PSG-a, i raznih drugih. Rakitić je dao opširan intervju za španski Mundo Deportivo.

“Najbolje u ovoj cijeloj situaciji je to što mogu provoditi vrijeme s Raquel i curama. A loša strana je ta nesigurnost oko svega što se događa oko nas.”

Naravno, pitanje koje visi iznad njegove karijere je to u kojem će klubu igrati

“Kao što sam prije govorio, za mene je igranje u Barceloni savršenstvo. Želim uživati i pomagati momčadi. Imao sam jako težak početak sezone. Jako neugodan i za mene iznenađujući. Nekad se dogode stvari koje ne razumiješ, ali moraš ih prihvatiti i naučiti razumijeti. Želim završiti ugovor (do 2021.godine), a ukoliko neću moći, sjest ćemo. Ja želim završiti ugovor, ali sad je najvažnije da odradimo sezonu do kraja najbolje što možemo.”

Rakitić je još jednom u intervjuu ponovio da mu nije jasno kako je od ključnog igrača postao nevažan u viziji Ernesta Valverdea. Je li razlog klupska politika?

“Možda da i možda ne. Ako su me htjeli prodati, tako su mi trebali i reći. Baš kao što mi sada razgovaramo. Puno sam dao, pokazao da se na mene uvijek može računati. Ako je to bio razlog, boli me tim više”, rekao je razočarani hrvatski veznjak.

Ukoliko bude morao ići, je li njegov izbor Sevilla?

“Imam posebnu vezu sa Sevillom, ali sa gradom. Tamo mi je obitelj. Svi znaju da bi jednom opet htio odjenuti taj dres, ali to nije samo moja odluka. Evo, bio mi je nedavno rođendan pa me Monchi nije nazvao. Niko iz Seville”, našalio se Rakitić.

Nuđen je i ranije, a kako će tek biti nakon što završi kriza s koronavirusom. Svi klubovi, pa tako i Barcelona, pokušat će vratiti dio izgubljenog novca transferima.

“Sve ja to razumijem, ali ja nisam vreća krumpira s kojom možeš raditi što god poželiš. Uvijek možemo razgovarati. Ja želim biti tamo gdje sam voljen, poštovan i potreban. Ako je to ovdje, sjajno, ako ne ja ću odlučiti gdje će to biti”, priča Ivan.

U Španjolskoj se situacija s pandemijom smiruje, ali klubovi još nisu dobili dopuštenje za nastavak s treningom. Vjeruje li Rakitić u završetak sezone?

“Moramo još malo čekati. Znam da su u Njemačkoj već krenuli trenirati, ali mora sve biti pod kontrolom. Ono što je sigurno, moramo pokušati završiti sezonu, i u La Ligi i u Ligi prvaka.”

U Španiji će se igrati i u julu i augustu, kada je je tamo velika vrućina tokom dana, ali i noći.

“Vrućina nije problem. Naravno, mi bi htjeli igrati pred publikom, ali pitanje je hoće li to biti moguće”, rekao je za kraj Rakitić.

Rakitić je sa Barcelonom osvojio sve što se može osvojiti, a najvrijedniji trofej je onaj iz 2015. godine, kada se okitio Ligom prvaka.