James Vreeland otvorio prvi restoran za vjeverice u SAD-u

James Vreeland iz Detroita kreativno je iskoristio slobodno vrijeme i to za gradnju restorana za životinje pod nazivom ‘Maison de Noix’. U svom dvorištu od drveta je izgradio minijaturne stolice i stolove i to posebno za vjeverice.

Složio ih je tako da su stolovi zajednički, a sve podsjeća na piknik. Sve je postavljeno na travi, što je odličan spoj prirode i čovjekove domišljatosti.

Restoran je ograđen malom drvenom ogradicom, a na ulazu je široki pravougli luk. Tu je i maleni stalak kao vješalica za jakne. Iako je restoran zamišljen za vjeverice, kaže da je ulaz dozvoljen i drugim gostima iz prirode.

Osim izgrađenog restorana tu je i jelovnik koji je raznolik.

“Napisao sam jelovnik i stavio ga na ulaz u restoran, za one znatiželjne”, kaže James te dodaje da je specijalitet trostruko miješane sjemenke.

“Vjeverice su ljubitelji sirovog kikirikija u ljusci i omekšanih jabuka”, kaže te dodaje da je ovo jedini restoran koji brine za vjeverice u cijelom SAD-u.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Another successful lunch rush. #maisondenoux

Objavu dijeli jamesvreeland (@jamesvreeland)

Ovo je atrakcija i za ljude. Svi se zaustavljaju i fotografiraju, ističe James koji je svoj rad i trud za ovakav restoran objavio i na svom Instagram profilu.