Kada ne vjeruješ da te zove Real Madrid: Čim je čuo glas prekinuo je vezu, pa se izvinjavao hiljadu puta

Da li vam se nekada desilo da vas pozove nepoznata osoba ili neka važna persona uzornog kolektiva i ponudi vam posao, a vi ga odmah odbijete, misleći da se neko šali?

Upravo to se desilo tada mladom fudbaleru Herthe Christopheru Schorchu, kada ga je za vrijeme časova u srednjoj školi pozvao u tom momentu sportski direktor Real Madrida Predrag Mijatović.

Halo? Ovdje Predrag Mijatović, sportski direktor Real Madrida. Sviđaš mi se, prijatelju“, začulo se s ”druge strane žice”.

Ma, da, jeste, kako da ne”, rekao je Schorch i prekinuo vezu.

Mislio sam da se neko šali, jer sam imao prilično duhovito društvo. Ali, nedugo poslije toga zove me moj savjetnik i pita me da li je sa mnom sve u redu. Kaže mi da dođem da se vidim s njim u jednom restoranu u Berlinu, kad tamo, za stolom – on sjedi s Mijatovićem! Kada sam ih vidio, prestao sam da dišem! Onda sam Mijatoviću jedno hiljadu puta uputio izvinjenje. Sve sam mu objasnio. On mi je samo rekao da nikada nije doživio nešto tako, ali da mu je simpatično”, otkrio je njemački defanzivac.

U to vrijeme mladi defanzivac je sa B timom Real Madrida potpisao petogodišnji ugovor.

Ne bih takvu ponudu nikada dobio u Njemačkoj. Prosto, Mijatović mi je rekao da je finansijska konstrukcija tog sporazuma takva da, treba da iskoristim tu mogućnost i oprobam se. Pomislio sam ‘Čak i ako ne uspije, Real će postati dio mog života’. Otac mi je poslije često govorio ‘Već si uradio jednu stvar koju niko ne može da ti oduzme, prvi si igrač iz Istočne Njemačke koji je završio u Realu“, smije se Schorch.

U Realu se nije nametnuo, pa je poslije dve godine u Madridu 2009. prešao u Koln. Igrao je potom za Bochum, Duisburg, Energie Cottbus, FSV Frankfurt i Irdingen, a sada kao 31-godišnjak karijeru privodi kraju u njemačkom četvrtoligašu Sarbruckenu, a uživa sa ljepšom polovinom, Celine, koja je i sama fudbalerka, prenosi Oslobođenje.