Kompanija Ginex uplatila 100 000 KM na račune Doma zdravlja i Kantonalne bolnice u Goraždu

Kompanija Ginex danas je uplatila 100.000 KM s ciljem podrške zdravstvenim ustanovama u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Po 50.000 KM prebačeno je na račune Doma zdravlja “Dr. Isak Samokovlija” i Kantonalnoj bolnici u Goraždu za nabavku potrebne opreme radi suzbijanja širenja pandemije COVID-19.

“Oprema stiže u pravom trenutku i bit će iskorištena za nabavku zaštitne opreme za zaposlenike naše zdravstvene ustanove, ali i drugu opremu koja nam je neophodna zavisno od razvoja epidemiološke situacije. Stalno zanavljamo opremu, posebno jer su i naši mobilni timovi svakodnevno na terenu osim angažmana u samoj ustanovi i porodičnim ambulantama”, rekao je dr. Edin Čengić, direktor Doma zdravlja u Goraždu.

Danas su naručene nove količine jer je oprema bila pri kraju.

“To se dešava posebno u situaciji kad je povećan angažman mobilnih timova zbog masovnijih testiranja. Zaštitna oprema se brzo potroši, a veoma nam je potrebna. Ovom prilikom želim se zahvaliti direktorici kompanije Ginex Muneveri Fočo, ovo je zaista prva veća novčana donacija za dom zdravlja i sredstva će naravno biti utrošena namjenski”, dodao je Čengić.

Iz “Ginexa” su najavili i nastavak pomoći u narednom periodu.