Nadzorni odbor GRAS-a želi mijenjati direktora u jeku pandemije

U vrijeme dok je javnost zaokupljena borbom protiv koronavirusa politika u KS razmišlja o kadroviranju u GRAS -u. Nakon imenovanja nove Vlade KS, imenovana su i dva nova člana Nadzornog odbora GRAS-a. Prema informacijama iz ove firme na njihovu inicijativu danas bi se trebalo raspravljati o smjeni v.d direktora Jakuba Kubure.

Ministar saobraćaja u Vladi KS smatra da to u ovom trenutku nije prioritet izvršne vlasti.

“Provjeriću o ćemu se radi. Naš prioritet je zaštita radnika i ljudi i iznalaženje načina da GRAS-u obezbjedimo isplatu plaće”, rekao je za Oslobođenje Adi Kalem, ministar saobraćaja u KS.

Sadašnji v.d direktor kaže da je upoznat sa inicijativom, ali nije imao vremena da govori jer je u toku sjednica uprave. Sjednica Nadzornog odbora bi trebala biti održana u 12 sati. Predsjednik NO Adis Šehić nam je rekao da su dogovori oko dnevnog reda u toku i da je moguće da umjesto njega neko od novih kolega preuzme mjesto predsjednika NO.

Izvori iz GRAS- a kažu da se smjena pokušava opravdati činjenicom da Kubur ima 67 godina, a da je stvarna pozadina dogovor SDA i SBB-a. Ministar unutrašnjih poslova Ismir Jusko, kadar SBB-a kaže da prvi put čuje ovu informaciju i da su on i vlada danas posvećeni obilježavanju 6.aprila.

Prema informacijama Oslobođenja na mjesto direktora se želi dovesti jedan od uposlenika koji se dovodi u vezu sa akcijom Tender u kojoj je spriječeno uzimanje mita za dodjelu tendera za nabavku polovnih trolejbusa.