Najbolje prijateljice od 11. godine, sa 89 odlučile otići zajedno u dom za starije

Dvije najbolje prijateljice cijeli život, Kathleen Saville i Olive Woodward, obje 89-godišnjakinje, nedavno su se zajedno uselile u isti dom za starije u Engleskoj.

Najbolje su prijateljice skoro od početka Drugog svjetskog rata, odnosno od 1941. kad im je objema bilo 11 godina, a upoznale su se u školskim klupama.

Za BBC su Kathleen i Olive ispričale kako tijekom cijelog života nisu živjele dalje jedna od druge nego na 10 minuta hoda tako da je vrlo brzo nakon što je Kathleen došla živjeti u dom za starije Berry Hill Park u Mansfieldu, bilo je logično da se i Olive doseli tamo. Isprva ju je samo posjećivala, dolazila na ručak nedjeljom, ali to prijateljicama nije bilo dovoljno.

“Ako sam nesretna ili me nešto muči, samo trebam otići do Kathleen i sve uvijek završi u smijehu” ispričala je bakica koja je u novi dom uselila premda ima brojnu porodicu i nije bila usamljena dodajući kako činjenica da sa svojom prijateljicom može biti “svaki dan, cijeli dan” stvarno dobro djeluje na nju.

Iako su prijateljice već više od sedamdeset godina, kažu da se ni jednom nisu posvađale i da je to ljuč njihovog neprekinutog prijateljstva.

“Otkad smo se upoznale kao djevojčice znale smo da ćemo cijeli život biti prijateljice. Olive mi stvarno puno znači” rekla je Kathleen novinarima dodajući da zna da će biti prijateljice i kad njihovo vrijeme na ovom svijetu završi. “Ako Olive ode prva, vratit će se da me pokupi” rekla je, “Bit ćemo najbolje prijateljice i na nebu.”

Nije iznenađenje da su dvije prijateljice u domu za starije već dobile i nadimak. Zovu ih “živahni dvojac”. “Ne prestaju brbljati i hihotati se” ispričala je BBC-ju i direktorica doma. “To je tako slatko, iskreno vole jedna drugu i to se vidi.”

 Ko ne bi poželio takvo prijateljstvo!