Najiritantniji horoskopski znakovi: Djevice izbirljive, Ovnovi uvijek vođe, Lavovi u centru pažnje

Svaki horoskopski znak ima svoje karakteristike, koje drugi znakovi ukoliko provode vrijeme s njima, ne mogu razumjeti i tolerisati.

Neki su su neuredni, drugi su nepošteni, dok treći lako krše obećanja.

 Ribe

Ovaj horoskopski znak je označen kao najiritantniji jer često zaboravljaju da drugi neke situacije ne doživljaju osjećajno poput njih. Otvaraju dušu drugima, te se iznenade kada ostaju povrijeđeni. Ovisni su o podršci porodice i prijatelja koji su njihove tužne priče čuli i previše puta.

 Blizanci

Nisu iskreni povodom dijeljenja svojih osjećaja, jer ni oni ne znaju šta tačno osjećaju. Kako bi ih drugi smatrali što privlačnijima, svoju osobnost prilagođavaju prema potrebi.

 Ovan

Ovnom vlada bog rata, Mars. U konstantnoj su potrebi za svađom i pobunom. Kad pretjeraju, neće uputiti izvinjenje. Znaju šta žele, i istrajni su u tome bez obzira na sve. Uvijek su vođe, nikad sljedbenici. Iako ova osobina čini lijepom, često proizvodi svađe u međuljudskim odnosima.

Djevica

Opsesivne su, izbirljive i osjetljive. Često su pesimistične jer više od drugih primjećuju sve načine na koje bi stvari mogle poći po zlu. Oni su onaj horoskopski znak koji slaže to-do liste i stalno organizuja stvari. No, kada zaključe da ih ljudi doživljavaju i prilagođavaju se njima, pokazati će i svoju nježnu, opuštenu stranu.

Škorpija

Na lošem su glasu jer često imaju tajne, manipulišu i skloni su dramatičnosti. Teško im se približiti, a kao što ne biste željeli biti blizu biću po kojem nose ime, ponekad se ni Škorpijama ne želite približiti.

 Strijelac

Kod Strijelaca se sve vrti oko zabave. S njima nikad nije dosadno, ali oni ponekad jednostavno ne znaju prepoznati kad su stvari prestale biti zabavne te su postale ozbiljne. Otvorenog su uma, brutalno iskreni i uvijek traže novu avanturu. Iako pokušavaju održati duge veze s onima do kojih im je stalo, ako ne možete držati njihov tempo, ostavit će vas iza sebe.

Vodolija

Strastveni oko mnogo stvari, žele da cijeli svijet bude bolje mjesto za sve. Nažalost, preopćeniti su. Iako vole ljude, ne mogu ostvariti odlične odnose s individualnim primjercima. Često su distancirani, ne teški. Ako ne možete kliknuti s njima, samo idite dalje, oni vam to neće zamjeriti.

Bik

Bikovi su slični rakovima. Iznimno su teritorijalni i zaštitnički nastrojeni prema onome ko im je drag. Iako pouzdani, strašno su tvrdoglavi. Kada nešto odluče, nema smisla raspravljati se s njima.

Rak

Rakovi su veoma emotivni, te vezani za svoju porodicu i sve će uraditi zbog onih koje vole. Često se izgube u svojim emocijama. Kada shvate da cijenite njihovu ljubav, truditi će se još više.

Vaga

Veoma su površne, te su im draže zabave i trenutno blještavilo i zadovoljstvo od istinskih veza i osjećaja. Oko sebe vole ljepotu, te će se potruditi da oni do kojih im je stalo uvijek budu u lijepom okruženju.

Lav

Lavovi nisu sebični, ali uvijek moraju biti u centru pažnje. Vole da su svi pogledi upućeni ka njima i da ih svi hvale. Kada im se ta potreba ispuni, posvetit će se i drugima.

 Jarac

Jarčevi su fokusirani na praktičnost i učinkovitost, što će se nekima činiti zlobnim, no njima nije cilj povrijediti druge. O svemu razmišljaju dugoročno pa ako su pomalo okrutni dok razmišljaju o produktivnosti i sigurnosti, nemojte im zamjeriti. Ispod hladne vanjštine krije se odana duša na koju uvijek možete računati.

Izvor: http://index.hr