Nakon Engleskog jezika, Sarajevska sehara uvodi turističke članke i na Njemačkom jeziku

Vodeći se činjenicom da najviše osoba globalno govori Engleski jezik, na samom početku rada web portala, Sarajevska sehara je uvela kategoriju “Tourist” na tom jeziku. 

Kategorija je izuzetno popularna među turistima, te smo već bili svjedoci da svjetske turističke agencije, kao i sami turisti dijele naše članke .

Sada je došlo vrijeme da malo promijenimo stvari, a kako nego na bolje… Tako od danas turisti će moći čitati članke i na Njemačkom jeziku, a sve u svrhu promocije Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije koju zaista vrijedi posjetiti.

Da imamo dosta materijala za članke, imamo. Da imamo najljepšu prirodu, imamo. Da imamo bogatu historiju, imamo. Da imamo najbolje ljude, imamo. PA ZAŠTO DA SE NE HVALIMO TURISTIMA?

Iako mnogo turista koji govore Njemački jezik govori i Engleski jezik jako dobro, vodili smo se činjenicom da ima onih koji ovaj jezik nikada savladali nisu, te bi im možda lakše bilo donijeti trag na papiru na jeziku koji oni najbolje razumiju. Također, vodili smo se činjenicom da nema mnogo turista iz Njemačke i Austrije, jer većina ovih turista putuje između ove dvije zemlje, pa se nadamo da će Sarajevska sehara uskoro da svojoj domovini donese novi broj turista.