Nakon ostavke Olguna isplivavaju neregularnosti u Čeliku: Ukradeni važni dokumenti iz kluba

Aydin Olgun jučer je napustio Nogometni klub Čelik, te je tu priliku iskoristio da uputi otvoreno pismo u kojem je naveo navodne neregularnosti koje su dovele do njegovog odlaska.

Zenički klub je nakon ovog Olgunovog poteza na svom zvaničnom Instagram profilu objavio uvjerenje policije o pokušaju sakrivanja i uništavanja dokumenata u prostorijama kluba.

Policijska patrola je 17. aprila u 13:05 sati upućena u prostorije NK Čelik na istočnoj tribini stadiona Bilino Polje, a po dojavi da je iz kancelarije direktora nestala određena količina dokumenata od kluba. Po dolasku na mjesto događaja patroli se obratio Samir Kaltak, koji je izjavio da su prije nekoliko dana na vratima direktorove kancelarije zatekli polomljenu bravu te da su je zamijenili, ali da o tome nisu obavijestili policiju jer nije bilo tragova premetačine“.

Međutim, kada su naknadno obavljali redovne poslove u klubu, ustanovili su da im nedostaje određena količina dokumenata vezanih za NK Čelik te su događaj prijavili policiji. Kaltak je napomenuo da nije bilo tragova provale ni premetačine, a pristup prostorijama kluba kao i direktorovoj kancelariji imalo je više osoba“, navedeno je u uvjerenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NK ČELIK Zenica (@nk.celik) on


Olgun je u svom pismu govorio o pokušaju sakrivanja i uništavanja dokumenata.

Svu dokumentaciju sam dostavio svojim advokatima i kada se to čulo u Zenici, neki su ljudi sakriveno noću ulazili u klub uništavali i sakrivali dokumentaciju te je ovo i informisano policiji. Napravljen je i zapisnik te ćemo s timom ovo podijeliti i u javnosti“, napisao je Olgun.